Se caută o nouă „Maria Tănase”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj caută viitoarea „Maria Tănase”. Pe data de 10 iunie, începând cu ora 10.00 va avea loc preselecția concurenților din județul Dolj pentru cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“. Până atunci însă doritorii trebuie să se înscrie la sediul înstituției de pe strada Alexandru Macedonski, numărul 28.

 

„La preselecție pot participa tineri soliști vocali și instrumentiști, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Concurenții vor interpreta două piese muzicale, de preferat inedite, din care una să fie doină sau baladă, iar alta ritmată. Pentru o mai bună evaluare, concurenții vor mai avea pregătite și alte piese din repertoriul unor interpreți consacrați, reprezentativi pentru zona etnofolclorică a Olteniei. Constituie un avantaj în evaluarea concurenților interpretarea de piese culese din vatra satului”, informează conducerea instituției.

 

Înscrieri se pot face zilnic, de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00, până la data de 9 iunie 2017 inclusiv. Festivalul se va desfășura în perioada 13 – 17 noiembrie, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

 

Be the first to comment on "Se caută o nouă „Maria Tănase”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*